ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія підтвердила позбавлення громадянства сина бен Ладена

Влада США пообіцяла грошову винагороду за інформацію, яка допоможе його знайти і затримати.

Саудівська Аравія підтвердила позбавлення громадянства сина бен Ладена
Хамза бен Ладен
Фото: novinovi.com

Влада Саудівської Аравії в п'ятницю, 1 березня, підтвердила рішення про позбавлення громадянства сина колишнього ватажка терористичного угруповання "Аль-Каїда" Усами бен Ладена Хамзи.

Немецкая волна повідомляє, що королівський указ про позбавлення громадянства Саудівської Аравії Хамзи Бен Ладена, якого розшукують США, підписаний ще в листопаді 2018 року. Згодом, 22 лютого 2019 року, в офіційній урядовій газеті Umm al-Qura було опубліковано відповідне рішення міністерства внутрішніх справ.

Ер-Ріяд окремо повідомив про цей факт 1 березня, тобто наступного дня після того, як Державний департамент США заявив, що 30-річний Хамза бен Ладен нині виступає "як лідер "Аль-Каїди". Влада США пообіцяла значну грошову винагороду за інформацію, яка допоможе його знайти і затримати.

За даними американської влади, Хамза бен Ладен раніше погрожував влаштувати напади на США, щоб помститися за вбивство батька. У 2015 році він записав аудіозвернення до радикальних ісламістів Сирії з закликом гуртуватися, зазначивши, що боротьба в цій країні відкриє шлях до "звільнення Палестини". У наступному своєму зверненні роком пізніше він обіцяв змінити владу у себе на батьківщині - в Саудівській Аравії.

Стосовно Хамзи бен Ладена існує суперечлива інформація. За деякими даними, він перебуває на території Пакистану, а за іншими - на території Афганістану або Сирії. Раніше також повідомлялося, що він може навіть перебувати під домашнім арештом в Ірані.

Як відомо, після ліквідації Усами бен Ладена трьом його дружинам і дітям було надано дозвіл повернутися до Саудівської Аравії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram