ГоловнаСвіт

Голова МЗС Німеччини не зміг вилетіти з Малі через поломку літака

Повернення Мааса до Берліна відклали.

Голова МЗС Німеччини не зміг вилетіти з Малі через поломку літака
Хайко Маас
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас у четвер, 28 лютого, не зміг вилетіти зі столиці Малі Бамако через поломку урядового літака Airbus A319.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Представник німецького МЗС повідомила, що повернення Мааса до Берліна відкладено до 1 березня.

Сам міністр спокійно сприйняв затримку, зазначивши, що вже налітав "понад 300 тис. кілометрів без поломок".

Під час поїздки по західноафриканських країнах Маас раніше відвідав Буркіна-Фасо і Сьєрра-Леоне. У Малі голова МЗС Німеччини особливо відзначив "вирішальний внесок" у мирний процес німецьких військовослужбовців, що беруть участь в європейській місії EUTM.

"Їм необхідне сучасне обладнання для виконання своїх завдань у подібній небезпечній обстановці", - наголосив міністр.

Нагадаємо, інцидент з повітряним судном Мааса - не перший випадок неполадок на урядових бортах. Так, наприклад, у листопаді 2018 року канцлер Німеччини Анґела Меркель пропустила відкриття саміту "великої двадцятки" (G20) в Буенос-Айресі через "збій електронних систем" в урядовому літаку.

У січні міністр з питань економічної співпраці та розвитку Герд Мюллер був змушений змінити програму свого зарубіжного турне країнами південної Африки через поломку урядового лайнера Global 5000.

У тому ж місяці виліт урядового літака "Теодор Хойс" з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром з Ефіопії було відкладено, причиною чого стали неполадки в системі подачі стисненого повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram