ГоловнаСвіт

Літак міністра економрозвитку Німеччини зламався під час його турне Африкою

Імовірно, продовжити подорож Мюллеру доведеться регулярним рейсом.

Літак міністра економрозвитку Німеччини зламався під час його турне Африкою
Герд Мюллер в международном аэропорту Лилонгве
Фото: dw.com

Міністру з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герду Мюллеру довелося внести корективи в програму свого турне країнами південної Африки у зв'язку з поломкою урядового лайнера.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначають, що в Global 5000 виникли неполадки з правим двигуном у Республіці Малаві, звідки міністр ще в понеділок мав вилетіти до Замбії. Там у нього були заплановані відвідини мідного родовища, а також невеликої сонячної електростанції.

Зараз фахівці перевіряють, чи можна оперативно усунути неполадку. В іншому разі доведеться чекати на прибуття ремонтної бригади з міжнародного аеропорту Кельн/Бонн (земля Північний Рейн - Вестфалія), заявили представники ВПС Німеччини, які відповідають за обслуговування борту. За їхніми словами, з таким сценарієм на доставку необхідних запчастин і їх заміну може піти два дні.

Продовжити подорож міністру, судячи з усього, доведеться регулярним рейсом.

Герд Мюллер - перший за 18 років федеральний міністр Німеччини, який відвідав Малаві для переговорів з місцевою владою. Він пообіцяв додатково виділити на підтримку Лілонгві 8 млн євро. До кінця року на це заплановано 50 млн євро. У рамках південноафриканського турне також заплановано відвідати Замбію і Намібію.

Нагадаємо, це вже другий за останній час серйозний збій в роботі німецьких урядових бортів - у листопаді 2018 року через технічні проблеми з електронними системами Airbus A340-300 канцлеру Ангелі Меркель довелося пропустити відкриття саміту "Великої двадцятки" (G20) у Буенос-Айресі.

На відміну від літака Меркель "Конрад Аденауер", який перебував на службі уряду близько 20 років, Global 5000 Мюллера відносно новий, йому близько семи років. Яких змін зазнає програма міністерського турне - поки що невідомо. "Ми шукаємо вихід із ситуації", - пояснила представниця уряду ФРН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram