ГоловнаСвіт

В Узбекистані розпочався суд над колишнім генпрокурором, звинуваченому в хабарах і вимаганні

Рашитжону Кадирову загрожує до 15 років в'язниці.

В Узбекистані розпочався суд над колишнім генпрокурором, звинуваченому в хабарах і вимаганні
Рашитжон Кадыров
Фото: ru.wikipedia.org

У Ташкенті розпочався процес у справі колишнього генерального прокурора Узбекистану Рашитжона Кадирова, якого звинувачують у хабарництві і вимаганні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Верховний суд Узбекистану.

"У Юнусабадському районному суді з кримінальних справ почався судовий процес над Рашитжоном Кадировим. Засідання будуть проходити в закритому режимі", - розповів співрозмовник агентства.

Раніше повідомляли, що Кадирова звинувачують за ст.ст. 165 (вимагання), 205 (зловживання владою або посадовими повноваженнями) і 210 (одержання хабара) Кримінального кодексу республіки. Покарання за цими статтями передбачає до 15 років позбавлення волі.

У рамках кримінальної справи проти екс-голови відомства звинувачення висунено 24 фігурантам, у тому числі його синові Алішеру Кадирову, оголошеному в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Кадиров керував генпрокуратурою Узбекистану протягом 15 років. Зняли його з посади 2015-го, на тлі розслідування проти Гульнари Карімової, старшої дочки нині покійного президента Узбекистану Іслама Карімова.

Кадиров належить до найбагатших людей в Узбекистані. Його син є засновником підприємства для виробництва одноразових шприців й інших медичних виробів Asia Trade. Сім'я Кадирова володіє об'єктами нерухомості в більш ніж десяти країнах світу, зокрема: в Латвії, Австрії, Швейцарії, Чехії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram