ГоловнаСвіт

Amazon стала найдорожчою приватною компанією у світі

Вона обійшла Microsoft за обсягом ринкової капіталізації. На третьому місці - Alphabet Inc.

Amazon стала найдорожчою приватною компанією у світі
Amazon стала самой дорогой частной компанией в мире

Американська компанія Amazon.com. Inc за підсумками торгів на фондовій біржі в Нью-Йорку в понеділок, 7 січня, обійшла Microsoft за обсягом ринкової капіталізації, що склала 796,8 млрд доларів (696 млрд євро).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Тож на тлі зростання вартості акцій на 3,4% продавець товарів і послуг в інтернеті став найдорожчою приватною компанією у світі. Третій рядок займає Alphabet Inc. - холдинг-власник Google.

У вересні минулого року ринкова вартість Amazon.com. Inc сягала 1 трильйона доларів. В окремі моменти торгів курс цінних паперів корпорації тоді піднімався вище від 2050 доларів за акцію. За минулі п'ять років цей показник зріс майже на 600%.

Доходи засновника компанії Джеффа Безоса також незмінно збільшувалися - з 74,5 млрд доларів (65 млрд євро) у 2013-му - і очікувалися на рівні 232 млрд доларів (202 млрд євро) за підсумками 2018 року.

На початку року 2018 року президент США Дональд Трамп звинуватив Amazon у тому, що компанія недоплачує податки і банкрутує невеликі магазини, які не можуть з нею конкурувати. Президент США тоді навіть пригрозив вжити проти корпорації заходи в рамках антимонопольного законодавства.

Нагадаємо, в липні засновник Amazon Безос став найбагатшою людиною в історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram