ГоловнаСвіт

Роскомнагляд пригрозив заблокувати Google за показ заборонених сайтів

Напередодні компанію оштрафували на 500 тис. рублів.

Роскомнагляд пригрозив заблокувати Google за показ заборонених сайтів
Фото: Depositphotos/guynamedjames

У разі ігнорування компанією Google вимог російського законодавства, а саме - пошукової видачі від забороненого контенту, в Росії можуть заблокувати пошуковик.

Про це заявив заступник голови Роскомнагляду Вадим Суботін, передає "Интерфакс".

"Чинний закон зараз не передбачає блокування, він передбачає адміністративний штраф. Але ви розумієте, що якщо ми зайдемо в глухий кут, то на законодавчому рівні в нас є всі можливості, щоб це питання врегулювати. Якщо держава бачить, що якась іноземна компанія не дотримується російського законодавства послідовно і системно, то держава вносить зміни в закон, і за невиконання російських законів можливе більш суворе покарання - наприклад, блокування", - заявив Суботін.

Він зазначив, що поправки можуть бути внесені до Федерального закону "Про інформацію".

"У нас уся інтернет-галузь регулюється цим законом", - уточнив Суботін.

"Ми ж ведемо мову про дитячу порнографію, суїциди, наркотики, азартні ігри, продаж алкоголю. Ми говоримо про екстремізм і тероризм. Саме ця інформація в нас заборонена. І саме її ми хочемо, щоб Google фільтрував", - пояснив заступник голови Роскомнагляду.

При цьому він заявив, що сподівається, що "до таких радикальних заходів не дійде, і компанія прийде до конструктивної співпраці".

Нагадаємо, напередодні Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тисяч рублів за показ посилань на заборонені в Росії сайти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram