ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив "шатдауном" уряду США

Американський президент вимагає грошей на будівництво "стіни".

Дональд Трамп (зліва) і Чак Шумер
Фото: EPA/UPG
Дональд Трамп (зліва) і Чак Шумер

Президент США Дональд Трамп провів переговори з лідерами демократів у Сенаті і Палаті представників Чаком Шумером і Ненсі Пелосі.

Як повідомляє "Голос Америки", під час цієї розмови, яку транслювали по телебаченню, він заявив, що йому навряд чи вдасться досягти домовленості з демократами з приводу фінансування стіни на кордоні.

В результаті Трамп пригрозив допустити тимчасове закриття уряду через суперечку про фінансування стіни. "Я буду гордий закрити уряд заради безпеки кордонів, Чак", - заявив він.

Пелосі і Шумер, в свою чергу, заявили, що ні вони, ні американський народ не хочуть закриття уряду, і бажають прийти до домовленості.

Хоча республіканці до січня контролюватимуть обидві палати Конгресу, без голосів демократів вони не можуть проголосувати за необхідні їм витрати.

Трамп попросив Конгрес виділити 5 млрд доларів на безпеку кордонів, але демократи погоджуються тільки на 1,3 млрд доларів.

Зліва - направо: Ненсі Пелосі, Майк Пенс, Дональд Трамп, Чак Шумер
Фото: EPA/UPG
Зліва - направо: Ненсі Пелосі, Майк Пенс, Дональд Трамп, Чак Шумер

Нагадаємо, що на початку 2018 року в США було вже два "шатдауни" загальною тривалістю чотири дні.

До цього робота уряду США припинялася в 2013 році. Приводом послужили розбіжності з питання реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів під назвою Obamacare. Призупинення тривало 16 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram