ГоловнаСвіт

У Єгипті обмежили продаж жовтих жилетів

Гуртові продажі будуть доступними тільки перевіреним компаніям, з дозволу поліції.

У Єгипті обмежили продаж жовтих жилетів
Акции "желтых жилетов" в Париже
Фото: EPA/UPG

Влада Єгипту ввела обмеження на продаж жовтих жилетів, які активно використовують учасники протестного руху у Франції.

Про це повідомляє агентство AP.

Таке рішення прийнято напередодні річниці єгипетського повстання 2011 року, яке призвело до повалення Хосні Мубарака, який правив країною з 1981 року.

У понеділок представники служб безпеки і ритейлери розповіли, що їм було наказано не продавати жовті жилети одиничним покупцям. Гуртові продажі будуть доступними тільки перевіреним компаніям, з дозволу поліції.

Шість ритейлерів у центрі Каїра заявили, що більше не продають жовті жилети - два магазини не пояснили причину такого рішення, чотири заявили, що продаж їм заборонила поліція.

"Здається, вони (влада, ред.) не хочуть, щоб хтось робив те, що роблять у Франції, - сказав один з продавців. - Поліція прийшла сюди кілька днів тому і сказала нам припинити продавати їх. Коли ми запитали - чому, вони відповіли, що діють за вказівкою".

Нагадаємо, "жовті жилети" вже місяць протестують у Франції. Демонстрації, які переросли у вуличні сутички і вандалізм у Парижі, почалися в листопаді на знак протесту проти підвищення податків на пальне, за рахунок якого влада збиралася профінансувати природоохоронні заходи. Згодом перелік вимог протестувальників розширився.

Це наймасштабніші заворушення у Франції за останні 50 років. За останніми даними, число затриманих перевищило 1700 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram