ГоловнаСвіт

Трамп затвердив нову стратегію боротьби з тероризмом

Спецслужби США зосередяться на запобіганні використання зброї масового ураження.

Трамп затвердив нову стратегію боротьби з тероризмом
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп затвердив нову стратегію країни протидії загрозам потрапляння зброї масового знищення (ЗМЗ) в руки терористичних організацій. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Нова стратегія Трампа зосереджена на стримуванні, виявленні та припиненні поширення зброї масового знищення. У ній зроблено акцент на запобіганні проведення терористами атак з можливим застосуванням зброї масового знищення, а також у стримуванні осіб і держав, які можуть надавати допомогу терористам.

Основною ціллю стратегії є максимальне ускладнення для отримання ЗМЗ і матеріалів, які можуть бути використані для її створення, а також посилення оборонних можливостей США до рівня, які не зможуть дати успіхів для таких терактів.

"З огляду на потенційний глобальний ефект тероризму, який застосовує ЗМЗ, Сполучені Штати будуть допомагати іншим країнам у разі потреби в розвитку їх можливостей для боротьби з цією зростаючою загрозою", - наголосили в Білому домі.

Нагадаємо, раніше Трамп схвалив збільшення оборонного бюджету до 750 млрд доларів. В адміністрації президента США заявили, що Трамп повністю підтримує Стратегію національної оборони і виступає за відновлення збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram