ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин прибув з офіційним візитом у Китай

2018 року лідер Північної Кореї відвідував КНР тричі.

Кім Чен Ин прибув з офіційним візитом у Китай
Ким Чен Ын и Си Цзиньпин во время их встречи в Даляне 8 мая 2018.
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на запрошення голови КНР Сі Цзіньпіна прибув до Пекіна з візитом, який триватиме до 10 січня.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на китайське агентство Xinhua.

У понеділок голова КНДР покинув Пхеньян у салоні свого броньованого поїзда в супроводі дружини Лі Соль Чжу і делегації можновладних північнокорейських чиновників.

За даними південнокорейського агентства Yonhap, у районі вокзалу в китайському прикордонному місті Даньдун, що був на шляху проходження бронепоїзда, 7 січня підвищили заходи безпеки - прилеглі вулиці заблокували, а до станції стягнули десятки броньованих автомобілів.

2018 року Кім Чен Ин відвідував Китай тричі. Зокрема, в березні візит у КНР став першою зарубіжною поїздкою північнокорейського лідера, відколи він заступив на посаду найвищого керівника КНДР 2011 року.

Як очікують, цього разу Кім Чен Ин і Сі Цзіньпін обговорять запланований саміт голови Держради КНДР і президента США Дональда Трампа.

У своїй новорічній промові 1 січня Кім Чен Ин заявив, що готовий зустрітися з Трампом будь-коли, щоб досягти результату, який "міжнародна спільнота привітає". За його словами, двом країнам необхідно "збудувати довгостроковий і стабільний мирний режим і рухатися до повної денуклеаризації Корейського півострова".

2 січня Трамп розповів, що отримав листа від Кім Чен Ина і розраховує незабаром зустрітися з ним, щоб продовжити спроби переконати Пхеньян відмовитися від розробки ядерної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram