ГоловнаСвіт

Єврокомісія почала розслідування постачань зіпсованої яловичини з Польщі

Зіпсоване м'ясо з польської бойні могло потрапити в 13 держав ЄС.

Єврокомісія почала розслідування постачань зіпсованої яловичини з Польщі
Фото: www.agro-investor.ru

Єврокомісія розпочинає розслідування через скандал на скотобійній фабриці в Польщі. Найближчого понеділка туди повинні поїхати представники контролюючих органів ЄС, щоб проаналізувати ситуацію, повідомляє DW.

Йдеться про фабрику в Мазовецькому воєводстві. Як стало відомо після журналістського розслідування польського телеканалу TVN24, там, зокрема, потайки вбивали хворих тварин, після чого їх м'ясо потрапляло в продаж.

Зіпсоване м'ясо з польської бойні могло потрапити в 13 держав ЄС. У їх числі - Угорщина, Німеччина, Іспанія, Латвія, Литва, Португалія, Румунія, Словаччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція та Естонія. Однак список може змінитися, наголосила представник Єврокомісії.

За словами польського міністра сільського господарства та розвитку сільської місцевості Яна Кшиштофа Ардановського, виявлений випадок є єдиним. Подібний скандал завдає значної шкоди репутації продовольства з Польщі, додав він. Варшава відреагувала на те, що трапилося, оголосивши посилений контроль над бойнями.

У свою чергу, Чехія виявила намір проводити інтенсивний контроль яловичини з Польщі. Влада Португалії заявила про знищення 99 кілограмів підозрілого м'яса. У Румунії "задля безпеки" вилучили у перевізників понад 1,4 тонни м'яса.

За інформацією Федерального відомства Німеччини із захисту прав споживачів та контролю за якістю харчових продуктів, у ФРН потрапила "відносно невелика кількість" (близько 50 кілограмів) польської продукції, доступ якої на прилавки вже закрито.

У свою чергу, французький міністр сільського господарства і продовольства Дідьє Гійом заявив, що до Франції потрапили 800 кілограмів зіпсованого м'яса, 150 з яких вилучено. Чи присутня продукція польської бойні на місцевому ринку, поки що невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram