ГоловнаСвіт

Позов проти Росії у справі про катастрофу MH17 підтримала 291 особа

Сума компенсації за позовом перевищує 330 млн доларів.

Позов проти Росії у справі про катастрофу MH17 підтримала 291 особа
обломки ракеты, которой сбили малайзийский Боинг под Донецком
Фото: EPA/UPG

Позов у Європейському суді з прав людини проти Росії й особисто президента Володимира Путіна у зв'язку з катастрофою рейсу МН17 підтримала 291 особа. Про це сьогодні в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" повідомив адвокат Джеррі Скіннер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Починали ми роботу з невеликим числом громадян Малайзії і Австралії, з якими від самого початку я налагодив контакт. Тепер до нас приєдналася велика кількість родичів загиблих, і наш позов став найбільшим. Ми були б раді, якби решта громадян до нас приєдналися. Вони можуть зв'язатися зі мною - і я поясню, що потрібно зробити, адже цією роботою охоплені поки що не всі, хоча залишилося значно менше, 16 осіб. Разом з родичами у нас у позові зараз 291 особа", - сказав Скіннер.

Сума компенсації за позовом перевищує 330 млн доларів. За словами Скіннера, в Страсбурзькому суді він має намір домагатися для людей, які втратили близьких у збитому літаку, по 10 млн доларів за кожного загиблого.

Нагадаємо, пасажирський літак "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. Міжнародна слідча група 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи. Згідно з висновками JIT, авіалайнер рейсу МН17 було збито ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доставлена в Україну з Російської Федерації і після того, як її використали для атаки на авіалайнер рейсу МН17, відправлена на територію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram