ГоловнаСвіт

Венесуела відклала відправлення 20 тонн золота за кордон

Золоті злитки вже були зважені і упаковані.

Венесуела відклала відправлення 20 тонн золота за кордон
Венесуэла отложила отправку 20 тонн золота за границу

Влада Венесуели відклала відправлення 20 тонн золота за кордон. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело. Вартість цієї партії золота оцінюють у 850 мільйонів доларів.

Золоті злитки вже були зважені і упаковані, проте не покинули сховище Центрального банку країни.

У четвер, 31 січня, американський сенатор Марко Рубіо заявив, що покупцем венесуельського золота виступає Noor Capital з Об'єднаних Арабських Еміратів. Він попередив компанію, а також перевізника, який буде доставляти золото, що всі вони потраплять під санкції США в разі проведення угоди, пише Дождь.

Раніше помічник президента США Джон Болтон порадив банкірам, брокерам і посередникам не торгувати золотом, нафтою та іншими венесуельськими товарами, "які були вкрадені у народу Венесуели мафією Мадуро".

1 лютого Reuters розповіло про те, що уряд Венесуели планує продати ОАЕ загалом 29 тонн золота. За інформацією агентства, уряд Венесуели почав розпродавати золоті запаси 26 січня.

31 січня повідомлялося, що парламент Венесуели запідозрив владу в спробі вивезти 20 тонн золота в Росію. "Новая газета" написала про те, що вантажний Boeing-757 російської авіакомпанії "Єрофей" двічі за останні десять днів літав з Москви в Каракас і нібито вивіз золото, що зберігалося в Росії, яке належить Венесуелі. Перед цим літак приземлявся в Дубаї, де обміняв його на готівку на суму понад 1,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, тому що раніше парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на пост глави держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включаючи Україну, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави. Росія виступила на підтримку Мадуро. Своєю чергою США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PDVSA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram