ГоловнаСвіт

Рівень імміграції в Ізраїль виріс 2017 року

Основними джерелами іммігрантів в Ізраїль стали країни пострадянського простору.

Рівень імміграції в Ізраїль виріс 2017 року

Рівень імміграції в Ізраїль дещо виріс 2017 року за рахунок мігрантів із країн колишнього Радянського Союзу, зокрема з України.

Про це повідомляє

Haaretz.

При цьому відзначається скорочення числа іммігрантів із Франції, що сягнуло свого максимуму 2015 року.

Згідно з оцінками Міністерства алії й абсорбції Ізраїлю, отриманими Haaretz, очікується, що до кінця року в Ізраїль приїдуть 28400 осіб, що на 5% більше, ніж торік.

2016 року рівень імміграції скоротився на 13% через скорочення числа мігрантів з Франції. Крім того, багато хто з французьких євреїв, які приїхали в Ізраїль останніми роками, змушені були покинути країну через проблеми з переселенням. Цього року Ізраїль має намір прийняти 3400 мігрантів, що на 28% менше порівняно з минулим роком.

У той самий час число іммігрантів з України, як очікується, сягне 6700 осіб, що на 14% більше порівняно з минулим роком. Число мігрантів з Росії, як очікується, збережеться на колишньому рівні і становитиме близько 7000. Якщо такий прогноз підтвердиться, то Росія стане основним джерелом іммігрантів в Ізраїль другий рік поспіль.

Також наголошується, що значно - до 670 осіб - зросла кількість іммігрантів із Бразилії, які втікають зі своєї країни через економічні причини і побоювання за свою безпеку.

Як повідомляли наприкінці листопада, Угоду про зону вільної торгівлі між Ізраїлем і Україною можуть підписати навесні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram