ГоловнаСвіт

SpaceX показала ракету Falcon Heavy

Перший запуск заплановано на січень.

Голова компанії SpaceX Ілон Маск опублікував у своєму твіттері перші фотографії надважкої ракети-носія Falcon Heavy, перший запуск якої повинен відбутися в січні 2018 року, пише "N+1".

Фото: twitter.com/elonmusk

Falcon Heavy — двоступенева надважка ракета-носій, про розробку якої SpaceX оголосила 2011 року. Ракету розроблено на базі Falcon 9, яку компанія успішно експлуатує вже кілька років.

Перший ступінь Falcon Heavy буде складатися з трьох з'єднаних секцій, аналогічних першому ступеню Falcon 9. Передбачається, що ці секції також будуть багаторазовими: бічні прискорювачі після відокремлення будуть повертатися на стартовий майданчик, а центральна секція - на плаваючу платформу. Ракета зможе виводити на низьку опорну орбіту корисне навантаження масою до 64 тонн.

Для порівняння, на цей момент серед експлуатованих ракет-носіїв найважчою є Delta IV, яка може виводити на низьку опорну орбіту до 29 тонн вантажу.

Фото: twitter.com/elonmusk

Компанія вперше опублікувала знімки практично повністю зібраної ракети Falcon Heavy в ангарі космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал. На фотографіях можна бачити, що перші два ступені повністю зібрані, але головна частина поки що не змонтована на ракету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram