ГоловнаСвіт

SpaceX запустить надважку ракету Falcon Heavy на орбіту Марса в січні

"Ракета буде перебувати в глибокому космосі протягом мільярдів років, якщо не вибухне під час зльоту".

SpaceX запустить надважку ракету Falcon Heavy на орбіту Марса в січні
Фото: EPA/UPG

Ілон Маск назвав дату, коли вперше запустять надважку ракету Falcon Heavy. Це станеться в наступному місяці, в січні 2018, з Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал (Флорида, США). Про це повідомив голова компанії SpaceX Ілон Маск в Twitter, повідомляє УНН.

"Falcon Heavy буде запущена в наступному місяці на мисі Канаверал. Ракета матиме вдвічі більшу тягу, ніж попередній рекордсмен. Гарантую, що в будь-якому випадку буде круто", - написав Маск.

Вантажем ракети стане електромобіль Tesla Roadster вишневого кольору, в якому буде грати пісня Девіда Боуї Space Oddity («Дивний випадок в космосі»).

"Місце призначення - орбіта Марса. Ракета буде перебувати в глибокому космосі протягом мільярдів років, якщо не вибухне при час зльоту", - додав Маск.

Ракета Falcon Heavy важкого класу ракет-носіїв потрібна для запуску в космос важких вантажів. Планується, що Falcon Heavy зможе доставити на земну орбіту до 54,4 тонн.

Нагадаємо, в березні 2017, очолювана Маском корпорація SpaceX здійснила перший в історії запуск ракети з використаним верхнім ступенем.

За рахунок повторних запусків верхнього ступеня ракети корпорація SpaceX планує здешевити космічні польоти і вартість доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію і земну орбіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram