ГоловнаСвіт

Американським журналістам хочуть заборонити відвідувати Держдуму РФ

Депутати Держдуми порекомендують обмежити доступ журналістів зі США і до законодавчих органів регіонів.

Американським журналістам хочуть заборонити відвідувати Держдуму РФ
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії ухвалить постанову про заборону відвідувати нижню палату журналістам усіх американських ЗМІ у відповідь на позбавлення журналістів RT акредитації в Конгресі США.

Про це заявила голова комітету з регламенту і контролю Ольга Савастьянова, повідомляють "РИА Новости"

Очікується, що 4 грудня цей проект розгляне комітет, а 5-го - Рада Держдуми. А вже 6 грудня проект внесуть на розгляд нижньої палати.

Аналогічний захід депутати порекомендують ухвалити і законодавчим зборам регіонів.

Нагадаємо, в оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб сказано, що Росія втрутилася у вибори президента США 2016 року. Окремо в цьому звіті згадано телеканал RT, який фахівці вважають "головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля".

Нещодавно Мін'юст США зажадав від російської телекомпанії RT (раніше RussiaToday) зареєструвати її американське відділення як "іноземного агента". Пізніше стало відомо, що журналістів RT позбавили акредитації при Конгресі США. У Росії у відповідь прийняли закон, що дозволяє наділяти аналогічним статусом ЗМІ, які отримують фінансування з-за кордону. Держдума схвалила відповідні поправки 15 листопада, а 29 листопада їх уже підписав президент РФ Володимир Путін. Приймати рішення про внесення ЗМІ в реєстр іноземних агентів буде Мін'юст РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram