ГоловнаСвіт

Північнокорейський солдат утік у Південну Корею

Напередодні в Південну Корею втекли двоє цивільних із КНДР.

Північнокорейський солдат утік у Південну Корею
Архив
Фото: стоп-кадр видео

Північнокорейський солдат утік у Південну Корею через демілітаризовану зону.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Військовослужбовця "низького рангу" виявили поруч із прикордонним постом о 8:04 (01.04 за Києвом) в умовах сильного туману, йдеться в заяві південнокорейського Об'єднаного комітету штабів. У пошуках утікача до кордону наблизилися військові КНДР, і південнокорейська сторона здійснила близько 20 попереджувальних пострілів, наголошено в повідомленні. Приблизно через 40 хвилин зафіксували постріли на боці Північної Кореї.

Напередодні Сеул заявив про втечу в Південну Корею з Північної двох громадян КНДР. Патруль ВМС Південної Кореї виявив їх на дерев'яному човні приблизно за 100 кілометрів від острова Токто. Вони побажали залишитися в Південній Кореї, повідомляли в Об'єднаному комітеті начальників штабів.

Нагадаємо, в листопаді під час втечі з КНДР було поранено північнокорейського солдата. Згодом було опубліковано відеозапис його втечі. Прикордонники КНДР відкрили вогонь по втікачеві, він отримав шість вогнепальних поранень, однак зумів доповзти до південнокорейської сторони. Згодом солдата госпіталізували в лікарню Сеула.

Представництво ООН у Південній Кореї у зв'язку з інцидентом звинуватило Пхеньян у порушенні умов перемир'я, укладеного 1953 року. В ООН зазначили, що прикордонники КНДР у пошуках дезертира перетнули демаркаційну лінію і відкрили стрілянину по території Південної Кореї. Усього, за даними влади в Сеулі, з КНДР до Південної Кореї 2017 року втекли 15 осіб, включаючи чотирьох солдатів, а 2016 року - п'ятеро осіб, серед яких був один військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram