ГоловнаСвіт

Радбез ООН підготував нові санкцій проти КНДР

У проекті резолюції йдеться про заборону майже 90% експорту нафтопродуктів з обмеженням до 500 тис. барелів на рік.

Радбез ООН підготував нові санкцій проти КНДР
Фото: пресс-служба президента

У п'ятницю, 22 грудня, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй повинна проголосувати за резолюцію США про посилення санкцій проти КНДР у відповідь на випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на Reuters.

За інформацією агентства, в проекті резолюції йдеться про заборону майже 90% експорту нафтопродуктів у Північну Корею з обмеженням їх до 500 тис. барелів на рік. Також передбачена вимога репатріації громадян КНДР, які працюють за кордоном понад рік.

Для прийняття резолюції потрібно мінімум дев'ять голосів "за", без вето США, Великобританії, Франції, Росії та Китаю. Як повідомляли, 29 листопада Північна Корея заявила про успішне випробування міжконтинентальної ракети Hwasong-15. Після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон повідомив, що Вашингтон готує великий перелік потенційних санкцій проти КНДР.

На засіданні ООН, скликаному у зв'язку з останнім ракетним випробуванням КНДР, представниця США Ніккі Хейлі закликала всі країни припинити дипломатичні зв'язки з цією країною.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав світову спільноту вжити заходів, щоб не допустити війни з Північною Кореєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram