ГоловнаСвіт

США розробляють план військового удару по об'єктах у КНДР, - The Telegraph

За непідтвердженою інформацією, удару може бути завдано до наступного ракетного випробування в КНДР.

США розробляють план військового удару по об'єктах у КНДР, - The Telegraph
Фото: Ведомости

США розробляють план військового удару по стартових майданчиках і складах зі зброєю Північної Кореї.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на американських чиновників.

Як зазначають співрозмовники видання, удару може бути завдано до наступного ракетного випробування в КНДР. Один з них відзначив, що Вашингтон активізував підготовку до "військового вирішення" ситуації з КНДР останніми місяцями, оскільки "дипломатичні методи не працюють". "Пентагон намагається знайти варіанти, щоб ударити по носу Північну Корею, привернути її увагу і продемонструвати, що ми серйозно налаштовані", - зазначив один зі співрозмовників видання.

Як приклад можливого удару адміністрація Дональда Трампа називає атаку на сирійську військову базу Шайрат, здійснену у квітні після хімічної атаки в провінції Ідліб, у якій Захід звинуватив сирійський режим. Опитані виданням чиновники і дипломати у США і Великобританії зазначили, що готовність адміністрації Трампа розглядати військовий варіант у відносинах з КНДР є вищою, ніж очікувалося раніше.

На початку грудня МЗС КНДР заявило, що війна на Корейському півострові неминуча. Так Пхеньян прокоментував спільні навчання ВПС США і Південної Кореї, що проходили в регіоні.

Наприкінці листопада КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету, здатну досягти будь-якої точки у США. Трамп не виключив військового відповіді в разі загрози для Америки від КНДР. Однак минулого тижня голова Держдепу США Рекс Тіллерсон заявив, що США готові вести переговори з КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram