ГоловнаСвіт

Один із головних соратників Терези Мей покинув свій пост через порнографію на комп'ютері

Чиновника звинуватили в перегляді порнографії з робочого комп'ютера і домаганнях.

Один із головних соратників Терези Мей покинув свій пост через порнографію на комп'ютері
Дамиан Грин
Фото: EPA/UPG

Голова апарату прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей і один з її головних соратників Даміан Грін (Damian Green) покинув свій пост на тлі скандалу, пов'язаного з виявленням у нього на комп'ютері порнографії.

Про це повідомляє The Indepenent

Мей попросила Гріна піти у відставку за підсумками внутрішнього розслідування, яке виявило, що він брехав з приводу порнографічних зображень на своєму комп'ютері.

Гріна раніше звинуватили в перегляді порнографії з робочого комп'ютера в Палаті громад в 2008 році, а також домаганнях до журналістки Кейт Молтбі в 2015-му. За підсумками перевірки, проведеної апаратом кабінету міністрів, з'ясувалося, що Грін дав неправдиві свідчення під час розслідування. Він сказав, що нічого не знав про порнографічні матеріали, хоча це не відповідало дійсності, випливає з доповіді апарату. Мей, коментуючи відставку, заявила, що "надзвичайно засмучена". Грін, своєю чергою, сказав, що ніколи не завантажував на свій комп'ютер неналежні матеріали. Він також заперечує домагання до Молтбі.

Звільнення Гріна - це "серйозний удар по позиціях прем'єр-міністра, яка використала його - старого університетського друга - як заступника, здатного привнести стабільність в її кабінет", зазначає The Independent. Газета зазначає, що Грін фактично був першим заступником прем'єр-міністра. Рішення з приводу того, хто замінить Гріна, прем'єр-міністр, як очікують, прийме після Різдва, пише The Independent.

На початку листопада у відставку пішов голова Міноборони Великобританії Майкл Феллон. Він пояснив цей крок "неналежною поведінкою в минулому". У жовтні кореспондент Джулія Хартлі-Брюер розповіла, що 15 років тому вона зазнала сексуальних домагань з боку Феллона, який нібито поклав їй руку на коліно.

На виборах у червні Консервативна партія Мей втратила абсолютну більшість у парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram