ГоловнаСвіт

Сенат США проголосував за заборону використовувати продукцію "Лабораторії Касперського"

Тепер за поправку має проголосувати Палата представників США. 

Сенат США проголосував за заборону використовувати продукцію "Лабораторії Касперського"
Сенат США
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат США проголосовав за заборону федеральним установам використовувати продукцію російської компанії "Лабораторія Касперського".

Про це повідомляє  агентство Рейтер

"Сенат США в понеділок проголосував за заборону використання федеральним урядом продукції фірми з комп'ютерної безпеки "Лабораторія Касперського", яка базується в Москві, посилаючись на те, що компанія може бути пішаком Кремля і становить загрозу національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця поправка була внесена в оборонний бюджет США на наступний рік.

Документ закріплює і розширює рішення адміністрації Дональда Трампа, яка минулого тижня наказала всім цивільним держустановам протягом трьох місяців видалити софт "Касперського" зі своїх інформаційних мереж, пише агентство. 

Повідомляється, що за поправку також має проголосувати Палата представників США. У Сенаті сподіваються, що вона здобуде там підтримку.

"Лабораторія Касперського", яка має близько 400 млн клієнтів по всьому світу, заперечує звинувачення у шпигунстві на користь Кремля.

Раніше повідомлялося, що керівник "Лабораторії Касперського" був запрошений на слухання до Комітету Палати представників США з питань науки, космосу і технологій щодо можливості використання його антивірусів російськими спецслужбами.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram