ГоловнаСвіт

Держустановам США заборонили використовувати продукцію "Лабораторії Касперського"

Міністерство внутрішньої безпеки стурбоване зв'язками лабораторії з російською розвідкою.

Держустановам США заборонили використовувати продукцію "Лабораторії Касперського"
Фото: EPA/UPG

В.о. голови Міністерства внутрішньої безпеки США Елейн Дьюк в середу видала директиву, яка забороняє федеральним відомствам будь-які дії, пов'язані з використанням продуктів або послуг, прямо або побічно поставлених "Лабораторією Касперського" або структурами, які їй належать.

Про це повідомляє Голос Америки.

Директива закликає федеральні відомства й агентства ідентифікувати будь-яке використання або присутність продукції "Лабораторії Касперського" в своїх інформаційних системах, розробити детальні плани їх видалення і припинення їх використання та реалізувати їх.

"Міністерство стурбоване зв'язками деяких співробітників Касперського з російськими урядовими та розвідувальними відомствами, а також вимогами російського законодавства, що дають російським розвідслужбам просити або примушувати Касперського надавати (їм) допомогу", - йдеться в заяві міністерства.

У кінці серпня координатор Білого дому з кібербезпеки Роб Джойс заявив в ефірі CBS News, що використовувати продукти "Лабораторії Касперського" може бути небезпечно.

Раніше США виключили "Лабораторію Касперського" з числа постачальників ПЗ для держорганів. У червні комітет Сенату з питань збройних сил схвалив законопроект, що забороняє їх застосування в Міноборони США. Шахін пише, що доповнить цей законопроект, розширивши його дію на всі федеральні структури.

Нагадаємо, що в липні Bloomberg повідомив про секретний проект "Лабораторії Касперського" і ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram