ГоловнаСвіт

Флінн приховав поїздку на Близький Схід, де укладав угоду для російської компанії, - CNN

Адвокат екс-радника Трампа відмовився коментувати цю інформацію.

Флінн приховав поїздку на Близький Схід, де укладав угоду для російської компанії, - CNN
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Демократи Палати представників США передали спецпрокурору Роберту Мюллеру дані про те, що екс-радник з питань національної безпеки Майкл Флінн приховав поїздку на Близький Схід, де він виступав посередником у бізнес-операції між урядом Саудівської Аравії і російським державним відомством.

Про це повідомляє телеканал CNN

"Судячи з усього, генерал Флінн порушив федеральний закон, виключивши інформацію про цю поїздку і ці іноземні контакти з клопотання про продовження допуску до секретної інформації в 2016 році і приховавши їх від прокурорів безпеки, які проводили з ним бесіди на тлі розслідування (щодо втручання Росії у вибори 2016 року, - ред.)", - ідеться в листі від демократів.

Демократи направили запити в три американські компанії в червні після того, як видання Newsweek повідомило, що Флінн літав на Близький Схід улітку 2015 року, щоб врегулювати угоду на суму близько $100 млрд між компаніями Саудівської Аравії і Росії, в тому числі російської компанії в галузі атомної енергетики.

У відповідь на запити офіційні представники американських компаній підтвердили поїздку Флінна в 2015 році.

Адвокат екс-радника Трампа відмовився коментувати цю інформацію.

На початку року Флінну довелося піти з поста радника президента США Дональда Трампа через те, що він приховав свої зустрічі з послом Росії Сергієм Кисляком. Його підозрюють у співучасті в організації втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram