ГоловнаСвіт

США виключили "Лабораторію Касперського" з числа постачальників ПЗ для держорганів

Розробник антивірусу виявився пов'язаний із ФСБ,

США виключили "Лабораторію Касперського" з числа постачальників ПЗ для держорганів
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США виключила російську "Лабораторію Касперського" з двох списків схвалених продавців, до чиїх послуг можуть вдаватися урядові установи для придбання програмного забезпечення.

Як сказано в повідомленні агентства Reuters, опублікованому в середу, 12 липня, це сталося на тлі стурбованості тим, що російські спецслужби можуть отримати доступ до американських мереж. Цей крок став першою конкретною дією Білого дому у відповідь на припущення, що "Лабораторія Касперського" пов'язана з російськими спецслужбами.

В Адміністрації загальних служб США (GSA), яка регулює контракти і тендери уряду, вказали, що "Лабораторія Касперського" видалена зі списків постачальників послуг у галузі інформаційних технологій і цифрового фотообладнання. У відомстві зазначили, що рішення про виключення російської компанії було ухвалено після "вивчення і уважного розгляду" всіх обставин. У GSA також уточнили, що пріоритети відомства - "забезпечити недоторканність і безпеку систем і мереж американського уряду". Представники російської компанії заявили, що не отримували від GSA чи будь-якого іншого державного відомства США жодних повідомлень з приводу зміни свого статусу.

"Лабораторія Касперського" - це міжнародна група компаній, яка спеціалізується на розробці систем комп'ютерної безпеки. Її центральний офіс розташований у Москві, представництва відкрито в низці країн світу, у тому числі й у США. Раніше агентство Bloomberg опублікувало матеріал про "тісні зв'язки" "Лабораторії Касперського" з Федеральною службою безпеки (ФСБ) РФ. 27 червня агенти ФБР провели допити понад десяти співробітників представництва російської компанії в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram