ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала колаборанта, який допомагав рашистам катувати українських патріотів під час окупації Херсона

Затриманим є колишній молодший інспектор місцевої виправної колонії, який після захоплення громади запропонував свої «послуги» загарбникам.

СБУ затримала колаборанта, який допомагав рашистам катувати українських патріотів під час окупації Херсона
Фото: СБУ

Служба безпеки та ДБР затримали ще одного експосадовця-колаборанта, який співпрацював з РФ у період окупації Херсона. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Затриманим є колишній молодший інспектор місцевої виправної колонії, який після захоплення громади запропонував свої «послуги» загарбникам. Рашисти «призначили» його до центральної тюрми РФ, яка діяла у складі окупаційного «управління служби виконання покарань по Херсонській області рф».

На території в’язниці зрадник охороняв камери, до яких рашисти звозили українських патріотів – учасників руху опору в регіоні. Також фігурант брав участь у конвоюванні потерпілих до інших російських катівень, створених агресором на тимчасово захопленій частині території на півдні України.

У застінках до людей застосовували численні тортури, у тому числі катування струмом, побиття палицями і тримання у карцерах без їжі та води.

Після деокупації Херсона ворожий поплічник залишився у місті і тривалий час переховувався від правосуддя, практично не з’являючись на людях. Правоохоронці встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі задокументованих фактів йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram