ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові FPV-групи розповіли, що відбувається у Запорізькій області і чи здатні росіяни знову захопити Роботине

"Ворог атакує з трьох сторін, а позаду тебе — тільки домівка".

Військові FPV-групи розповіли, що відбувається у Запорізькій області і чи здатні росіяни знову захопити Роботине
Фото: Український свідок

Військові з FPV-групи "Регбісти" розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку, про нові російські нічні FPV-дрони та показали “секретну” лабораторію ЗСУ, де вони виготовляють снаряди для окупантів. Про це йдеться в новому сюжеті проєкту "Український Свідок".

"Працювати невдало тут неможливо, — розповідає "Регбіст". — Ворог атакує з трьох сторін, а позаду тебе — тільки домівка. Цілей багато: броня, техніка, квадроцикли, штурмовики. Є все, щоб побити власні рекорди ураження противника".

Його побратим із позивним “Лайт” додає, що росіяни добре окопалися. “Вони мають багатоешелонну оборону, — каже боєць. — Російські бліндажі залиті бетоном. Їх будують цілодобово. Ми дивуємося, чому не зробили те саме на запорізькому або донецькому напрямках, а потім читаємо у новинах, що втратили одне село, потім інше”.

Чи можемо ми просунутись на цьому напрямку? Хлопці кажуть, що це буде дуже важко. “Просуватись там, де заміновано кожен другий метр — це задача, для вирішення якої потрібні якісь розумні шляхи, — каже “Регбіст”. — Можливо, треба залучати авіацію. Але пройти по мінах пішки не вийде”.

Хлопці розповідають, що росіяни вміють не тільки якісно зводити оборонні лінії, а й вцілому добре вміють воювати. “Бувають і “м’ясні штурми”, але ворог нерідко атакує розумно, підбираючи час та погодні умови, — каже “Регбіст”. — Я не можу сказати, що ними керує якийсь ******. Вони роблять “укол” бронею, потім дивують тим, що заїжджають на наші позиції… на квадроциклах. Доїжджають аж до тилових посадок і вскривають наші позиції. Крім того, у них з’явились нічні FPV-дрони”.

З приводу потенційної втрати Роботиного бійці кажуть: “Ситуація складна, але оборону тримати вдається в першу чергу завдяки героїзму піхотинців та розвідників з передових позицій. Бувають такі дні, коли росіяни заходять великими групами. Тому все залежатиме від масованості їхніх штурмів”.

Як відомо, ЗСУ звільнили Роботине під час літнього контрнаступу 2023 року

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram