ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти зосередили свої сили на Авдіївці, Куп'янську та Лимані, – ГУР

Армія РФ намагається вийти принаймні на адміністративні кордони Луганської області до виборів.

Окупанти зосередили свої сили на Авдіївці, Куп'янську та Лимані, – ГУР
Знак Куп’янськ-Вузловий
Фото: из Telegram Куп'янськ-Вузловий Україна

Заступник начальника ГУР Міноборони України, генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" зазначив, що основні зусилля російських окупаційних військ нині зосереджені на Авдіївці, Куп'янську, Лимані.

За його словами, окупанти до виборів президента РФ у березні хочуть вийти, як мінімум, на адміністративні кордони Луганської області.

"Задача, яка стоїть, і найближчі півроку буде залишатися однозначно такою ж, – вихід на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей. І друге – це утримання захоплених територій. Противник захопив частину Херсонської області, частину Запорізької, і вони їх будуть намагатися утримати, тому що їм необхідний сухопутний коридор до Криму, необхідна система логістики, яка йде через Крим, підвіз боєприпасів, техніки, особового складу на південний напрямок", – розповів Скібіцький.

Для окупантів зараз головне мати "успіх" на ще одному з напрямків, а ключовими залишаються Куп'янськ, Лиман та Авдіївка. 

"А чому Куп'янськ, Лиман? Щоб показати, що вдалось повернути ті території, які звільнила Україна після початку повномасштабної агресії. Бо це буде символічно", – наголосив заступник.

  • Раніше аналітики ISW зазначали, що у Кремлі хочуть, щоб російські війська захопили Авдіївку та Куп'янськ до початку президентських виборів у РФ. Таким чином Путін хоче досягти успіху під час передвиборчої кампанії.
  • Начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону ворог зосередив значну кількість військової техніки та озброєння на Куп'янському напрямку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram