ГоловнаСуспільствоВійна

Британська розвідка припустила, як РФ могла запустити по Україні ракету "Циркон"

Імовірно, до запуску пристосували російську наземну систему берегової оборони К-300.

Британська розвідка припустила, як РФ могла запустити по Україні ракету "Циркон"
Фото: topspb.tv

Бринтанська розвідка,проаналізувавши звіт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, згідно із яким під час атаки на Київ 7 лютого Росія використала ракету "Циркон", припустила, що для запуску агресорка могла використати наземну систему берегової оборони К-300.

"Відсутність у Чорному морі суден, які, як відомо, транспортують ракети, викликає питання щодо методу запуску. Ймовірно, для цього адаптована російська наземна система берегової оборони К-300. Якщо його використання буде підтверджено, це стане серйозним викликом для української ППО через його швидкість і маневреність", – наголосили у британській розвідці. 

Також там додали, що нова російська ракета, яку спочатку розробили для російського флоту, здатна уражати цілі на відстані до 1000 км.

"Ймовірно, росіяни випробовують нову оперативну систему озброєнь в умовах реального конфлікту для забезпечення впевненості і демонстрації спроможностей", – додали у розвідці. 

  • Нещодавно експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) досліджуючи російські ракети, якими ворог 7 лютого 2024 року атакував Україну, дійшли висновку, що, схоже, агресорка використала 3М22 "Циркон" − протикорабельну гіперзвукову крилату ракету, яку прийняли на озброєння у січні 2023. 
  • Раніше про те, що в атаці на Київ 7 лютого ворог використав "Циркон", повідомили іноземні ЗМІ. 
  • 7 лютого над столицею України та біля неї збили близько 20 ракет. Повітряна тривога в столиці тривала майже три години. Ракети заходили на столицю кількома хвилями з різних напрямків. Тоді внаслідок ракетного удару загинули люди, близько 50 осіб були поранені, ударом пошкодило багатоповерхівку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram