ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський про переворот у Росії: Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе

"Слабкість Росії очевидна. Повномасштабна слабкість", - заявив Президент.

Зеленський про переворот у Росії: Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з так званим переворотом у Росії.

Про це йдеться в дописі Зеленського у соцмережах.

"Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе. Посилає колони військових знищувати життя іншої країни – та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають – принижується, щоб дали «Шахеди». Зневажає людей та кидає на війну сотні тисяч – щоб врешті забарикадуватись у Московській області від тих, кого сам озброїв", - зазначив глава держави.

Зеленський зауважив, що Росія довго "маскувала пропагандою свою слабкість і дурість свого правління". 

"А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це – одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна. Слабкість Росії очевидна. Повномасштабна слабкість. І чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно", - переконаний український президент.

Він додав, що Україна здатна захистити Європу від "розповзання російського зла і хаосу".

Нагадаємо, власник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин повідомив, що найманці взяли під контроль Ростов-на-Дону після того, як напередодні російські військові завдали удару по табору "вагнерівців".

Президент РФ Путін заявив, що буде "жорстка відповідь", і що силові структури вже отримали відповідні накази. Натомість Пригожин відреагував іншою заявою - мовляв, здаватися не збирається і піде на Москву.

Тим часом глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що конфлікт між ватажком ПВК "Вагнер" і російським військовим керівництвом є "реальним", а не постановочним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram