ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві вночі уламки ракети влучили в багатоповерхівку. Є загиблі та поранені (оновлення)

Щонайменше вісім осіб постраждали, троє загинули. 

У Києві вночі уламки ракети влучили в багатоповерхівку. Є загиблі та поранені (оновлення)
Фото: КМВА

У ніч на 24 червня під час чергової масованої російської атаки уламки влучили в 24-поверхівку в Соломʼянському районі Києва. 

Станом на 8.45, як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, троє осіб загинули, 24 людей вдалося врятувати. За медичною допомогою звернулися 14 жителів.

Фото: Tеlegram/Ігор Клименко

Оновлення 11.53. У ДСНС України повідомили, що станом на 11:30 були травмовані 11 осіб, з них чотирьох госпіталізували, сім тримали медичну допомогу на місці. 

"Рятувальники евакуювали з будинку 24 особи. Троє постраждалих деблоковано з-під завалів конструкцій та 1 особу деблоковано з ліфта. О 6:30 пожежу, яка виникла у багатоповерхівці – ліквідовано", - додали рятувальники.

Станом на 7 ранку було відомо про двох загиблих.

Ще 11 осіб травмовані, з них госпіталізували трьох. Про це голова КМВА повідомив у Telegram.

"Пошкоджено біля 40 автомобілів, які припарковані на стоянці. Дані оперативного зведення уточнюються", – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За уточненими даними, сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах будівлі із загораннями окремими осередками по поверхах. Найбільше постраждав 18-ий поверх. Пожежу локалізували о 04.40, ліквідовано о 06:30. 

"Виявлено тіла 2 загиблих людей. Врятовано 24 особи, з них 3 деблоковано з під завалів та 1 людину деблоковано з ліфту. Постраждало щонайменше 40 автомобілів припаркованих біля будинку. Залучено 90 осіб та 22 од. техніки ДСНС в т. ч. два кінологічних розрахунки. На місці працюють психологи ДСНС (надано психологічну допомогу 15 особам)", – зазначив Попко. 

Згідно з даними Повітряних сил, цієї ночі росіяни запустили щонайменше один тип ракет – Х-22. Дані стосовно чергового нападу на мирних людей уточнюються. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram