ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч. Вівторок, 14 березня

Понад сто відбитих атак противника, втрати окупантів, День Добровольця, оборонний бюджет США.

Головне за ніч. Вівторок, 14 березня
Фото: Павло Кириленко в Telegram

Уранці вівторка російська армія ударила ракетами по центру Краматорська. За уточненими даними від Офісу генпрокурора, одна людина загинула, ще троє були поранені.

Місце обстрілу досліджують правоохоронці та рятувальники.

“Росіяни вдарили ракетою по центру міста. За оперативною інформацією, пошкодили шість багатоповерхівок”, – повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

З-під завалів дістали чотирьох потерпілих, одного медикам врятувати не вдалось. Краматорськ зазнає систематичних ворожих атак.

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що противник, попри значні втрати, продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили понад сто ворожих атак на зазначених напрямках.

За минулу добу ворог завдав пʼятьох ракетних ударів, зокрема і по об’єктах цивільної інфраструктури Сумської та Донецької областей. Є загиблі та поранені мирні громадяни. Також ворог завдав 35 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.

Наша авіація завдала десятьох ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили пʼять районів зосередження особового складу та військової техніки противника, три склади боєприпасів та чотири засоби радіоелектронної боротьби загарбників.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок вівторка – в нашій новині.

Генштаб також інформує, що загальні бойові втрати Росії з 24 лютого минулого року по 14 березня нинішнього орієнтовно склали 160 540 осіб. Захисники ліквідували ще сімсот сорок окупантів минулої доби. Росія втратила і техніку, зокрема десять танків.

Про інші втрати противника – в новині.

Сьогодні в Україні відзначається День добровольця. Усім, хто пішов захищати Україну від російських загарбників, подякували президент Володимир Зеленський і Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

День українського добровольця Верховна Рада запровадила в 2017 році, в річницю формування першого добровольчого батальйону. Саме того дня  понад пʼятсот учасників Самооборони Майдану прибули на полігон у Нових Петрівцях для військової підготовки та участі в боях на Донбасі, що тоді насувалися.

Адміністрація президента Байдена хоче отримати оборонний бюджет у розмірі більш ніж 800 мільярдів доларів з огляду на війну в Україні.

Цей запит включає підвищення зарплати військам на понад пʼять відсотків і найбільші за всю історію асигнування на дослідження та розробки – 145 млрд доларів. Він передбачає виділення 842 млрд доларів для Пентагону та 44 млрд доларів для пов'язаних з обороною програм у Федеральному бюро розслідувань, Міністерстві енергетики та інших агентствах.

Таким чином, загальна сума бюджетної пропозиції на наступний рік на 28 млрд доларів перевищує минулорічні 858 млрд доларів.

Докладніше – в новині.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram