ГоловнаСуспільствоВійна

​ЗАЕС відновила теплопостачання Енергодару

У мешканців міста з’явилася гаряча вода.

​ЗАЕС відновила теплопостачання Енергодару
Фото: slovoidilo.ua

Запорізька АЕС відновила теплопостачання міста Енергодар, перевівши два енергоблоки у стан "гарячий зупин".

Про це повідомляє у Telegram Енергоатом.

"Сьогодні, 2 листопада 2022 року, силами українського персоналу ЗАЕС відновлено теплопостачання в Енергодарі. Також у житлових будинках з’явилася гаряча вода. Це стало можливим після переведення двох блоків станції у стан гарячого зупину", – йдеться у повідомленні.

Наразі працівники ЗАЕС продовжують виконувати роботи із запуску систем для відновлення теплопостачання у місті – супутнику станції.

 

Температура води становить 51 градус за Цельсієм, чого недостатньо для забезпечення Енергодара теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі. Водночас така температура дозволяє вберегти комунальні мережі міста від пошкодження у разі настання холодів.

В Енергоатомі нагадали, що з травня тепло- та водопостачання енергодарців забезпечує Запорізька АЕС, а не Запорізька ТЕС, яку через терористичні дії російських окупантів довелося зупинити.

Нагадаємо, уранці 30 жовтня окупанти обстріляли промислову зону окупованого Енергодару. Внаслідок обстрілів ворога більша частина Енергодару залишилася без світла. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram