ГоловнаСуспільствоВійна

Серія вибухів пролунала в центрі Херсона (оновлено)

Внаслідок вибухів перестали працювати пропагандистські російські телеканали.

Серія вибухів пролунала в центрі Херсона (оновлено)
Фото: Олександр Гунько

В окупованому російськими військами Херсоні пізно ввечері 27 квітня було чутно вибухи.

Про це повідомляють кореспонденти "Україна 24".

Внаслідок вибухів перестали працювати пропагандистські російські телеканали. Про це повідомив полковник ЗСУ, військовий блогер Анатолій Штефан.

Державна російська агенція «РИА Новости» також повідомила, що поруч із телецентром, прогриміла серія потужних вибухів, висловивши припущення, що удар був завданий «як мінімум двома ракетами Точка-У і кількома «Ураганами».


Раніше сьогодні росіяни закидали світлошумовими гранатами учасників антиокупаційного мітингу в Херсоні. Відомо про 4 постраждалих.

Людей на акції було небагато. Вони скандували "Херсон – це Україна".

Нагадаємо, у захопленій будівлі міської ради Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій представили так званих “голів” ОДА та міськадміністрації – Володимира Сальда та Олександра Кобеця.

Російські війська окупували Херсон 2 березня. Після цього в місті систематично проводилися мітинги на підтримку України. При цьому російські військові не гребували використовувати зброю проти беззбройних жителів Херсона. 

Крім того, мітинги проходили і в Новій Каховці, де також окупанти відкривали вогонь по українцях.

В окупованому Херсоні окупанти заявили, що мають намір провести "референдум" про створення так званої "Херсонської Народної Республіки". Спочатку його планували провести в період з 1 травня по 10 травня, потім перенесли на 27 квітня. 

Президент України Володимир Зеленський попередив російську сторону про вихід України з переговорного процесу у разі проведення "референдуму" в Херсоні. Після чого в МЗС РФ заявили, що "не знають нічого "про підготовлюваний в місті "референдум".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram