ГоловнаСуспільствоПодії

До управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці залучать спеціалістів Deutsche Bahn

Цього року вперше за роки Незалежності держава почала фінансувати пасажирські перевезення.

До управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці залучать спеціалістів Deutsche Bahn

Спеціалісти з німецького Deutsche Bahn Engineering & Consulting підсилять процес управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці. Відповідна угода була підписана у вівторок, 24 серпня, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він пояснив, що зміни на українській залізниці стали можливими зі стартом програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". 

"Співпраця з DB Consulting – це наш шанс перейняти новий досвід, де у центрі всіх процесів — клієнт і його комфорт. Ми хочемо, щоб німецька якість і сервіс з’явились в Україні. Це непростий шлях — і чи не найбільший за останні роки виклик для української залізниці", - написав він.

Міністр зазначив, що отримати позитивний результат допоможуть три фактори. По-перше, успішний досвід реалізації складних масштабних проєктів у рамках "Великого будівництва". 

"Друге — це усвідомлення державою її соціальної функції у транспортному секторі. Цього року вперше за роки Незалежності держава почала фінансувати пасажирські перевезення — нові вагони та локомотиви, точкові проєкти електрифікації", - сказав Кубраков.

Крім цього, Німеччина має міжнародний досвід у процесі трансформації залізниці. 

"Ми добре знайомі з доволі успішною історією Казахстану, де Deutsche Bahn зміг у доволі короткий час оптимізувати управлінські процеси. Власне, сама Німеччина пройшла шлях трансформації та анбандлінгу не так вже й давно — 10 років тому", - заявив голова Мінінфраструктури.

За його словами, ідея щодо укладення контракту з DB зародилась ще в 2019 році.

"Ми досі спостерігаємо спротив на різних рівнях - адже Deutsche Bahn це про системні перетворення та боротьбу з корупцією. Однак шлях вже визначено. У найближчі роки Україну чекає масштабна розбудова залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу", - констатував Кубраков.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський анонсував старт проєкту якісного приміського залізничного сполучення у рамках програми "Велике будівництво".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram