ГоловнаСуспільствоПодії

​Жінку, яка залишила двох дітей на 11 днів, засудили до 12 років позбавлення волі, замість восьми

Обвинувачена перебуває під вартою.

​Жінку, яка залишила двох дітей на 11 днів, засудили до 12 років позбавлення волі, замість восьми
Фото: visnik-press.com.uа

За результатами підтримання публічного обвинувачення прокурорами Голосіївської окружної прокуратури міста Києва до 12 років позбавлення волі засуджено жінку, яка на 11 днів залишила в квартирі двох своїх дітей, один з яких помер від голоду.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Києва.

Під час судового розгляду прокурор повністю довів вину обвинуваченої та вироком суду від 5 липня 2021 року жінку було визнано винною у вчиненні злочину за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу та засуджено до 12 років позбавлення волі.

Обвинувачена перебуває під вартою. 

Після вивчення тексту вироку окружною прокуратурою буде вирішено питання про можливість внесення апеляційної скарги.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в Києві 20-річна уродженка Миколаївської області залишила двох дітей одних удома, а сама проводила час з коханцем. Повернувшись у квартиру, матір виявила свого однорічного сина мертвим, а дворічну доньку непритомною.

Під час слідства жінка заявила, що розраховувала на те, що за дітьми догляне свекруха.

29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва засудив обвинувачену до 8 років за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці). Оскільки прокуратура наполягала на призначенні жінці довічного позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), вказаний вирок був оскаржений в апеляційній інстанції.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури та скасував вирок Голосіївського райсуду, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд, але в іншому складі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram