ГоловнаСуспільствоПодії

У Боярці дві семикласниці отруїлися "дротаверином", одна дівчинка померла (оновлено)

Трагедія сталася в ліцеї "Гармонія" 16 лютого.

У Боярці дві семикласниці отруїлися "дротаверином", одна дівчинка померла (оновлено)
Фото: 1+1

У місті Боярка під Києвом в академічному ліцеї "Гармонія" дві учениці сьомого класу отруїлися невідомими речовинами, внаслідок чого одна дівчинка померла. Трагедія сталася 16 лютого.

Про це повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації.

"Згідно з оперативними даними, дві учениці сьомого класу вжили невідомі речовини, внаслідок чого отруїлися. На жаль, одну дівчинку не вдалося врятувати. Друга школярка перебуває в лікарні в стані середньо стабільному", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим голова Київської облдержадміністрації Василь Володін дав доручення профільним службам провести термінове розслідування трагічного випадку.

На місці події працює поліція.

Оновлення. Попередньо встановлено, що школярки отруїлися медичним препаратом "Дротаверин", інформує пресслужба обласної поліції.

В одній із популярних соціальних мереж дівчата побачили відео із закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали його в аптеці та вжили кожна по 40 таблеток в приміщені школи.

Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.

Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до медичного закладу. Наразі життю дівчини нічого не загрожує.

На місці події працюють слідчо-оперативна група Фастівського районного управління поліції, кіберполіція та ювенальна превенція поліції Київщини. Наразі правоохоронці встановлюють обставини трагедії, опитують свідків.

Поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

"Враховуючи те, що препарат "Дротаверин" є аналогом препарату "НО-ШПА" та відпускається без рецепту, слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому", - повідомили у міністерстві.

Учора повідомляли, що у Новій Каховці на Херсонщині за нез'ясованих обставин померло четверо людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram