ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ анонсувало нові контракти на закупівлю вакцини цього тижня

Перший договір з Sinovac підписали ще в кінці грудня.

МОЗ анонсувало нові контракти на закупівлю вакцини цього тижня
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я анонсувало, що цього тижня будуть підписані нові контракти на закупівлю вакцини проти коронавірусної хвороби.

Про це сказав на щоденному брифінгу у вівторок міністр Максим Степанов.

"У нас є заключений контракт з одним з виробників на 1 млн 913 тис. доз. Окрім того, я думаю, що на цьому тижні ми вже технічно укладемо інші контракти, які повністю забезпечать Україну протягом 2021 року", - сказав Степанов.

Він додав, що вакцинація продовжиться і у 2022 році.

Нагадаємо, що першу партію вакцини від коронавірусу Україна отримає в середині лютого. Це буде 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech для 58,5 тис. осіб в рамках ініціативи COVAX.

Паралельно протягом першого півріччя, розпочинаючи з лютого, Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. Ця вакцина також буде отримана в рамках COVAX.

Україна також законтрактувала 1,9 млн доз китайської вакцини від компанії Sinovac з умовою постачання через 30 днів після реєстрації в країні-виробнику чи інших країнах з жорсткою регуляторною політикою. Україна очікує першу партію на 700 тисяч доз цієї вакцини в кінці лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram