ГоловнаСуспільствоЖиття

Як не переплатити, купуючи мультиварку?

Як не переплатити, купуючи мультиварку?

Мультиварки впевнено тримають першість серед інших кухонних помічників. Такий успіх полягає в багатоопціональності: за допомогою них можна «розвантажити» плиту і духовку, використовувати як пароварку або фритюрницю і т. п. А під час приготування страв запах їжі не настільки відчутний, як при термічній обробці на конфорці. А чи знаєте ви, що цей чудо-пристрій не обов'язково має коштувати дорого? Наприклад, бюджетна мультиварка в АЛЛО має середню ціну 700-800 грн.

Відокремити головне від другорядного

Кожна господиня точно знає кулінарні переваги всіх членів сім'ї. Тому вона легко може виділити ті функції, які однозначно будуть потрібні, і ті, від яких цілком можна відмовитися. Адже всім відомо, що велика кількість всяких «наворотів» підвищує вартість товару. Отже, чим їх менше, тим нижче ціна. Найбільш затребуваними є режими: жарка, каші, пароварка, тушкування, випічка, суп, плов і т. ін.

 Після того як ви визначилися з функціоналом, потрібно розглянути такі параметри:

  • Обсяг чаші мультиварки – його просто розрахувати, використовуючи норму 1,5-2 л на 1 людину. Так, для сім'ї з трьох осіб буде достатньо 4-5-літрової чаші, з п'яти – знадобиться мінімум 6-літрова.

  • Потужність – оптимальним діапазоном вважається 800-900 Вт. Від цього показника залежить швидкість приготування страв. Чим він менше, тим більш розтягнутим у часі буде цей процес.

  • Елементи нагрівання – можуть розташовуватися тільки в нижній частині корпусу або ж з трьох сторін (зверху, знизу, з боків). Останній варіант все частіше зустрічається в новітніх моделях мультиварок і отримав назву 3D-нагріву.

  • Матеріал корпусу – пластик або нержавіюча сталь. Пристрій зі сталі виглядає привабливіше, але він дорожче і його вага більше. На можливостях мультиварки цей параметр ніяк не відображається. А тому на цьому цілком можна заощадити.

  • Внутрішнє покриття чаші – тефлон або кераміка. Обидва варіанти відмінно запобігають прилипанню продуктів до стінок. Але тефлонове боїться подряпин, а керамічне – відколів і високої температури. До речі, перше дешевше.

Деякі виробники оснащують прилад опціями «віддалене управління зі смартфона» і «відстрочка старту». Поки вони не набули великого успіху у користувачів, тому цей пункт теж можна віднести до необов'язкових.

Отже, головна умова для придбання по-справжньому корисного девайса – це правильна розстановка пріоритетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram