ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​З квітня будемо потихеньку повертатися до звичного ритму життя, - головний санлікар України

Віктор Ляшко закликав громадян не нехтувати імунопрофілактикою.

​З квітня будемо потихеньку повертатися до звичного ритму життя, - головний санлікар України
Фото: kmu.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що Україна почне повертатися до звичного ритму життя з квітня 2021 року, однак, повністю від протиепідемічних обмежень відмовлятися не планується.

Про це він заявив в ефірі "Україна 24".

"У мене такі прогнози, зараз є відчуття, що ми з квітня (2021, - ред.) Будемо потихеньку повертатися до звичного для нас ритму життя. Ми не позбудемося повністю від протиепідемічних обмежень і таких жорстких карантинів, які ми сьогодні відзначаємо", - сказав Ляшко.

Він також зазначив, що коронавірус вже має близько 12 тис. мутацій.

"Це очікуване явище для епідеміологів і вірусологів. Найбільше мені б хотілося, щоб поруч з епідемією коронавирусу не почався спалах якоїсь іншої інфекційної хвороби, а їх (хвороб, - ред.) - величезна кількість. Якщо почнеться мікс-інфекція, буде досить складно реагувати. Я маю на увазі дифтерію, кір, краснуху - хвороби, які можуть початися, якщо люди будуть нехтувати імунопрофілактикою", - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, 27 грудня у всіх країнах Євросоюзу розпочалася масова вакцинація від ковіду. Українська влада веде переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами, щоб пришвидшити постачання вакцини. Спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину в обсязі 8 млн доз у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

МОЗ планує протягом року вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Це передбачає затверджений міністерством план вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram