ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві водій Uber вилетів на тротуар і в'їхав у кіоск, двоє людей загинули, ще двоє травмовані (оновлено)

За попередніми даними, таксист заснув за кермом.

Уранці 13 листопада в Києві сталася смертельна ДТП. На Окружній, поворот на Тулузи біля Електронмашу, водій служби таксі Uber на автомобілі Hyundai на повному ходу збив трьох людей біля сигаретного кіоску і влетів в МАФ. Одна людина загинула.

Про це інформує паблік dtp.kiev.ua.

"Одного чоловіка затиснуло, поліція намагається йому допомогти. На місці працює патрульна поліція, ДСНС, очікують медиків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водій Uber, що скоїв ДТП, їхав здавати машину. Драгер показав 0.

Оновлення. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що внаслідок ДТП загинули двоє людей.

"Сьогодні близько 8:00 ранку, автомобіль зі знаками служби таксі "Uber", водій якого не впорався з керуванням, наїхав на зупинку громадського транспорту і збив трьох пішоходів, двоє з яких померли від отриманих травм", - написав він у фейсбуці.

За попередніми даними, ДТП стала результатом того, що "водій у гонитві за заробітком переробляв за кермом і просто заснув".

Заступник глави МВС закликав народних депутатів ухвалити закон, який регулює роботу ринку послуг таксі, ввести жорсткий контроль за часом роботи водіїв як таксі, так і автобусів, так і вантажного і спеціального автотранспорту.

За даними патрульної поліції, у ДТП постраждало четверо осіб – двоє потерпілих та двоє загиблих.

"Попередньо, автомобіль Hyundai Sonata під час здійснення маневру в'їхав у Hyundai Elantra, після чого продовжив рух на тротуар та здійснив наїзд на пішоходів", - йдеться у повідомленні.

Оновлення 11:13. Поліцейські затримали таксиста, який на зупинці громадського транспорту, смертельно травмував двох жінок. Ще двох осіб із тілесними ушкодженнями госпіталізували, інформує пресслужба столичної поліції.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 41-річна жінка загинула на місці події, а 60-річна місцева мешканка померла у кареті "швидкої".

"Прилад драгер показав, що водій, 1997 року народження, не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, особами що керують транспортними засобами) ККУ. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Оновлення 14:27. Прес-служба Uber пізніше повідомила, що під час аварії водій не був підключений до платформи.

"Ми висловлюємо свої щирі співчуття жертвам аварії, їх близьким та всім, хто постраждав внаслідок цієї трагічної аварії. Під час інциденту водій не був підключений до платформи Uber, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб надати необхідну підтримку правоохоронним органам у розслідуванні", - сказано в офіційному коментарі Uber.

Компанія також нагадала, що водії не є співробітниками Uber, а у 2018 році вона запустила функцію, яка спонукає водіїв виходити з програми для відпочинку як мінімум на 6 годин після 12 годин перебування за кермом.

Нагадаємо, ввечері 11 листопада в Одесі авто влетіло в автобусну зупинку, постраждало 4 людей.

7 листопада у Харкові на проспекті Науки автомобіль збив трьох пішоходів, які стояли на острівці безпеки. Троє потерпілих, серед яких: 48-річний чоловік, 9-річний хлопчик та невстановлена жінка віком близько 50 років доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

За кермом авто перебував громадянин Єгипту. Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 10,51 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram