ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В осередках спалаху коронавірусу в Києві провели дезінфекцію (оновлено)

Це гуртожиток КПІ та монастир у центрі столиці. 

У Київському політехнічному інституті, де виявили спалах коронавірусу, провели дезінфекцію. Про новий осередок хвороби йшлося на нараді за участю президента України Володимира Зеленського, повідомили на сторінці ОПУ у Facebook.

Спочатку в Офісі президента повідомили про 152 випадки захворювання в КПІ, однак згодом змінили на 52 - таким чином кількість виявлених хворих не змінилася від учора.

Крім цього, дезінфекцію провели в Свято-Феодосіївському монастирі, де теж зафіксовано спалах

Дезінфекція в студмістечку
Фото: скрін відео
Дезінфекція в студмістечку

Дезінфекція в КПІ
Фото: скрін відео
Дезінфекція в КПІ

Наголошується, що через епідемічну ситуацію від хресної ходи до Дня хрещення Русі 28 липня відмовилися основні християнські конфесії. 

У МВС на нараді додали, що через порушення карантинних норм закрили 37 нічних клубів.

"Сьогодні відповідальність щодо здоров’я лежить на кожному власнику бізнесу, директорі закладу, менеджері, відвідувачі. Кожен несе відповідальність за той епідемічний стан, у якому перебуватиме країна найближчим часом. І я вдячний усім, хто розуміє цю відповідальність. Ми всі прагнемо повернення до звичайного ритму життя. Але зробити це зможемо, лише здолавши коронавірусну інфекцію", – сказав Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що показник захворюваності серед населення знову зріс і становить 66,7 на 100 тисяч осіб.

Нагадаємо, що вчора повідомлялося про спалах коронавірусу в київському гуртожитку Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації, що входить до складу НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Сікорського".

Перші чотири випадки були виявлені з 22 до 24 липня. За 25 липня у закладі протестували ще 61 курсанта, які були контактними із захворілими. Серед них станом на 27 липня виявили 48 позитивних результатів, усього хворих було 52. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram