ГоловнаСуспільствоПодії

Напередодні вибуху в будинку на Позняках "Київгаз" проводив перевірку лічильників

У компанії стверджують, що стан газових мереж у будинку був задовільним.

Напередодні вибуху в будинку на Позняках "Київгаз" проводив перевірку лічильників
Фото: Макс Требухов

У компанії "Київгаз" підтвердили, що напередодні вибуху в багатоповерхівці на Позняках, проводили перевірку лічильників. Стан газових мереж в будинку був задовільним.

Про це повідомила представник "Київгазу" Олена Мічуріна в коментарі УНІАН.

"Не тільки в цьому будинку, але і по Києву щодня ми проводимо не заміну, а повірку лічильників. Знімали не тільки минулого тижня, а й протягом місяця. Це обов'язкова щоденна робота "Київгазу". У нас є графіки, ми повідомляємо на сайті, це не якась унікальна процедура, яка була тільки в цьому будинку", - сказала Мічуріна.

За її словами, перевірка проводиться раз на вісім років: лічильники знімаються для того, щоб перевірити наскільки вони справні, на місце лічильника ставиться заглушка, далі йде перевірка на витік газу.

На момент перебування працівників газової компанії в будинку запаху газу не було, підкреслила представниця "Київгазу".

На питання, чи скаржилися мешканці будинку на запах газу після повірки лічильників, Мічуріна відповіла, що такі дані будуть уточнені пізніше.

"Повідомлення [про вибух] ми отримали о десятій годині, і відразу виїхала газова служба, тому що будинок газифікований. Причини зараз з'ясувати неможливо, тому що туди нікого не пускають, рятувальники зараз розбирають стіни і дуже акуратно, тому що є загроза, що впаде і далі. Тобто, допустити газовиків туди сьогодні точно не вдасться", - сказала вона.

Відразу після вибуху мешканці київської багатоповерхівки, де стався вибух, написали в facebook, що напередодні в будинку проводили заміну лічильників, після чого жителі поскаржилися в "Київгаз" на запах газу. У компанії, за словами жителів, відповіли, що це не є проблемою.

Нагадаємо, потужний вибух у київській багатоповерхівці стався о 10 ранку в неділю. Пошкоджено чотири поверхи. Уламки розлетілися на більш ніж 200 метрів. Рятувальники знайшли тіло одного загиблого, тіло ще однієї жінки намагаються витягти з-під завалів. Жителів пошкодженого і сусідніх будинків евакуювали через загрозу обвалу. Кличко повідомив, що, ймовірно, будинок доведеться розібрати.

Правоохоронці розглядають дві версії вибуху в багатоповерховому будинку: газоповітряна суміш або вибухівка.

Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки під час поводження з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram