ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили сервіс пошуку даних про репресованих з 1917-го по 1991 рік

Фахівці допоможуть знайти інформацію про жертви політичних репресій.

В Україні запустили сервіс пошуку даних про репресованих з 1917-го по 1991 рік
Фото: prm.ua

Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті відкрив Консультаційний центр з пошуку інформації про репресованих з 1917-го по 1991 рік.

Запуск сервісу приурочений до Дня пам'яті жертв політичних репресій, ідеться на сайті архіву УІНП. Кожен охочий може звернутися в центр по консультацію, експерти здійснюватимуть супровід людей, які хочуть дізнатися про долю репресованих. Також фахівці допоможуть правильно написати звернення і запити в архіви, щоб отримати необхідну інформацію про людей, історичних персон і події.

"Голодомор 1932-1933 років, голод 1921-1923 рр. і 1946-1947 рр., Великий терор, депортація, політичні арешти і вбивства ... Жертвами цих людиноненависних експериментів стали мільйони громадян. Однак досі далеко не всі імена встановлені. Багато сімей не знають історію свого роду через вирвані сторінки життя своїх предків. Мета новоствореного Центру - підтримати людей", - повідомив директор галузевого архіву Інституту нацпам'яті Ігор Кулик.

Фото: http://hdauinp.org.ua/

Звернутися до консультаційного центру можна в будні дні з 10 до 18 години за телефоном, електронною поштою, в Facebook або через сайт. Звернення безкоштовне. 

Нагадаємо, в листопаді 2019 року визнання Голодомору як геноциду сягнуло рекордних 82% серед опитаних українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram