ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі окупанти 15 разів за добу відкривали вогонь, постраждали двоє українських військових

Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

На Донбасі окупанти 15 разів за добу відкривали вогонь, постраждали двоє українських військових
Фото: EPA/UPG

За добу 5 травня озброєні формування Росії на Донбасі 15 разів відкривали вогонь, зокрема із заборонених мінометів калібру 82 мм.

Унаслідок ворожих дій поранено одного українського захисника, ще один отримав бойове травмування, повідомили на сторінці штабу ООС у Facebook.

Неподалік Невельського стріляли з мінометів 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По околицях Богданівки двічі стріляли з кулеметів, стрілецької зброї, також випустили 14 мін 82-го калібру.

Біля Павлополя, Славного, Мар'їнки, Старогнатівки та двічі неподалік Авдіївки противник обстріляв українські позиції з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

"Крім цього, збройні формування Росії цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення сил і засобів №3 Богданівка-Петрівське з мінометів калібру 82 мм. Українські військові вогонь у відповідь не відкривали", – повідомили в Міноборони.

Поруч з Оріховим російські найманці двічі стріляли з автоматичних станкових гранатометів і снайперського озброєння. Захисників Кримського ворог обстріляв із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По захисниках Південного противник двічі відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм і автоматичних гранатометів.

З початку доби противник обстріляв позиції українських захисників біля Авдіївки з гранатометів і стрілецької зброї.

Додатково повідомляється, що випадків захворювання коронавірус серед військових ООС немає.

Нагадаємо, що Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні констатує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram