ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області затримали банду рекетирів, в яку входили співробітники поліції і СБУ

Зловмисники придумали схему "легкого заробітку".

У Київській області правоохоронці 6 травня провели масштабну спецоперацію з затримання банди рекетирів. До складу банди входили два чинних співробітники Національної поліції, співробітник Служби безпеки України і ще двоє спільників.

Фото: gp.gov.ua

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, двоє з учасників банди підшукували жертв і передавали інформацію своїм поплічникам. Ті, в свою чергу, використовуючи професійні навички і можливості, відстежували "майбутніх потерпілих", вивчали їх спосіб життя і викрадали з метою примусу віддати грошові кошти.

Фото: gp.gov.ua

Після викрадення злочинці представлялися співробітниками правоохоронних органів і, погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, "вимагали і змушували жертв віддавати все до останньої копійки". Зараз відомо про заволодіння 175 тисячами доларів США.

Фото: gp.gov.ua

"Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання злочинців правоохоронцями виявлено та вилучено: грошові кошти, мобільні телефони, номерні знаки "прикриття", які використовувалися під час спостереження за постраждалими, зброю і боєприпаси, чорнові записи, кошти знерухомлення, наркотичні речовини», - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Напередодні повідомлялося, що в Київській області затримали членів банди, підозрюваних у викраденні людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram