ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція знайшла двох чоловіків на мопедах, які навмисне підпалили траву в Київській області (оновлено)

Паліїв зняли на відео.

Поліція знайшла двох чоловіків на мопедах, які навмисне підпалили траву в Київській області (оновлено)
Фото: kv.npu.gov.ua

Поліція Київської області розшукала двох громадян, які, пересуваючись на мопедах без номерних знаків, умисне підпалили суху траву в заплаві річки Ірпінь.

Про їх розшук близько 15:30 у суботу повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

"Це вже зовсім не мешканці сіл, які через недогляд підпалюють суху траву для того, щоб полегшити собі весняні польові роботи на городі. Якщо у вас є інформація про осіб чи можливе місцезнаходження цих двох громадян, прохання повідомити в поліцію", - йдеться в повідомленні.

Геращенко також зазначив, що пожежі в Київській і Житомирській областях, на думку експертів, мають характер масових умисних підпалів.

"Блискавка або інший природний фактор може викликати пожежу в одному випадку з 1000 або з ще меншою ймовірністю. При цьому масові лісові пожежі не спостерігаються в Білорусі з тією самою кліматичною ситуацією, а також на південь, схід і захід від Києва, а також в інших регіонах українського Полісся - в Рівненській або Житомирській областях", - додав він.

Оновлення. Через п'ять годин після повідомлення Геращенка на сайті Головного управління Національної поліції в Київській поліції повідомили, що підозрюваних знайдено.

Ними виявилися жителі Ірпеня - одному 28 років, іншому 29 років.

Імовірних порушників забрали до відділення поліції, а моторолери вилучили.

За ст.245 Кримінального кодексу (знищення об'єктів рослинного світу), їм може загрожувати штраф у розмірі 98-153 тисяч гривень, обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Фото: kv.npu.gov.ua

Нагадаємо, лісові пожежі в Житомирській області перекинулися на села, людей евакуйовують. Вогонь знищив 7800 га лісової підстилки, 38 житлових і 43 нежитлові будинки в чотирьох населених пунктах. Чотири осередки продовжують тліти.

У зоні відчуження, де пожежа триває з 4 квітня, спостерігають два осередки тління. Повідомлялося, що вогонь наблизився на 1,6 км до саркофага на ЧАЕС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram