ГоловнаСуспільствоЖиття

У Свято-Духівскому соборі в Херсоні зафіксували порушення карантину

Великодню літургію відвідав глава Херсонської облради Владислав Мангер.

У Свято-Духівскому соборі в Херсоні зафіксували порушення карантину
Свято-Духовский собор в Херсоне
Фото: http://most.ks.ua

У Херсоні в Свято-Духівському кафедральному соборі (УПЦ МП) під час великодніх богослужінь зафіксували порушення карантину. Про це повідомили в обласній поліції.

"Правоохоронці помітили, що віряни починають збиратися. Поліцейські негайно підійшли, провели бесіду з парафіянами і священнослужителями, після чого заходи продовжилися з дотриманням необхідної дистанції", - йдеться в повідомленні.

Інформацію зареєстрували в Корабельному відділенні поліції в журнал Єдиного обліку. Проводиться перевірка для прийняття правового рішення.

Місцеве видання "Міст" пише, що в літургії брав участь глава Херсонської облради Владислав Мангер.

"Опівночі священники водили хресну ходу навколо храму, здійснювали всі свої обряди, причому, не забороняли парафіянам збиратися натовпом як біля храму, так і всередині. Поліції, яка б робила зауваження людям, які наражали себе і оточення на небезпеку, помітно не було. Швидше за все, це пов'язано з тим, що разом з російськими священнослужителями в цю ніч в соборі молився голова облради Владислав Мангер", - йдеться в матеріалі.

Укрінформ пише, що цю інформацію підтвердили в пресслужбі Херсонської облради.

"Голова облради був на службі, відвідування храму він вважав для себе надважливим", - відзначили в пресслужбі.

Нагадаємо, великодні богослужіння в Україні відвідали близько 130 тис. парафіян. У більшості храмів літургії відбулися без порушень, проте поліція зареєструвала 19 випадків недотримання карантину. У трьох випадках складено адмінпротокол.

Кримінальну справу відкрито через порушення карантину на пасхальній службі в Святогірській лаврі в Донецькій області. Там на літургію прийшло близько 300 осіб, більшість з них були без масок.

Крім того, поліція повідомила про масове порушення карантину в Почаївській лаврі. Розглядається питання про порушення кримінальної справи.

Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram