ГоловнаСуспільствоЖиття

Великодні богослужіння відвідали близько 130 тис. парафіян

Поліція зареєструвала 19 порушень карантину.

Великодні богослужіння відвідали близько 130 тис. парафіян
Фото: EPA/UPG

Великодні богослужіння в Україні відвідали близько 130 тис. парафіян. У більшості храмів літургії відбулися без порушень, проте поліція зареєструвала 19 випадків недотримання карантину. Про це повідомили в МВС.

"Громадяни проявили правову свідомість і прислухалися до наших закликів дотримуватися карантину. Однак протягом доби зафіксовано випадки присутності більш як 10 віруючих в храмах, в тому числі без засобів індивідуального захисту в 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей", - повідомив глава національної поліції Ігор Клименко.

Порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані в Донецькій області - чотири випадки, в Дніпропетровській і Запорізькій - по два, в Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по одному.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення в Запорізькій, Рівненській і Чернігівській областях.

Також почали одне кримінальне провадження. Інші матеріали вивчаються для прийняття законного рішення, зазначив Клименко.

Загалом святкові богослужіння проводилися в 13 658 храмах. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, в цьому році Великдень святкують нетрадиційно через карантин. Органи влади закликали вірян не йти в храми, а замість цього залишитися вдома і подивитися богослужіння онлайн. Загальнонаціональні канали транслювали головні богослужіння в прямому ефірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram