ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

В Україні тривають онлайн-трансляції великодніх богослужінь

Служба в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ почнеться о 7:30.

В Україні тривають онлайн-трансляції Великодніх богослужінь.

Службу в Михайлівському Золотоверхому соборі очолює предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

У Свято-Пантелеймонівському храмі у Феофанії (де розташована резиденція митрополита Онуфрія) службу проводить архієпископ Яготинський Серафим.

Раніше повідомляли, що сам Онуфрій готується відслужити Великодню службу в домовому храмі, безпосередньо на території резиденції. На цей момент у соборі його немає.

У Трапезному храмі Києво-Печерської лаври службу правлять кілька архімандритів, при цьому зйомка ведеться з такої відстані і такого ракурсу, що точно визначити їх досить складно. Традиційний хресний хід тут здійснювався просто всередині храму, без виходу на вулицю. Намісника Лаври Павла Лебедя і управсправами УПЦ МП Антонія Паканича в Трапезній церкві немає.

У Святогірській лаврі (Донецька область) головний храм заповнений людьми, службу правлять без дотримання карантинних заходів.

«Картинка» трансляції з Почаївської лаври - загальні плани церковного подвір'я, сам храм не показують, відповідно, скільки людей присутньо - незрозуміло.

Службу УГКЦ очолить Блаженнійший Святослав, початок трансляції о 7:30 ранку.

Напередодні стало відомо, що в митрополита Онуфрія виявили коронавірус. В УПЦ МП це заперечують.

Близьке до митрополита джерело LB.ua розповіло, що митрополит здав позитивний тест чотири дні тому. "Симптомів поки що немає. Кризові 7-11 днів. Лежить у "боксі Новинського", - зазначив співрозмовник LB.ua.

Також повідомлялося, що голову УПЦ МП госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова. Митрополит Онуфрій перебуває в спеціальній палаті, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, який особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Новинський.

За неофіційною інформацією, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) зараз лікується від коронавірусу разом з предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм (Березовським).

Інформація про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі з'явилася ввечері 5 квітня. Того ж дня стало відомо, що 58-річний владика Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел Lb.ua в середовищі МП, зараження могло відбутися минулого тижня, коли Павло особисто стриг у ченці чотирьох насельників Лаври.

Про результати тесту на коронавірус у владики Павла інформації не надходило. У Лаврі розповіли, що намісник "почувається добре, незважаючи на застуду". Однак минулого тижня намісник Лаври Павло вирішив не проводити богослужіння і самоізолювався.

Станом на 17 квітня кількість інфікованих там сягнула 100 осіб, троє ченців померли від COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram